Bli bilmekaniker

Av155cm.se

Bli bilmekaniker

När det gäller yrket bilmekaniker är det ingen skyddad titel. Vem som helst får kalla sig bilmekaniker oavsett om man har utbildning och erfarenhet eller inte. Men fungerar arbetet?

Bli bilmekaniker

Många blir bilmekaniker genom att följa i släktingars fotspår. Man tittar på medan andra håller på med bilar och så lär man sig den vägen. Andra väljer att utbilda sig genom gymnasiet och sedan genom praktiskt arbete på olika verkstäder. Även som vuxen kan man bli bilmekaniker. Kanske har man fått upp intresset för det här med bilar när man blivit äldre och då börjat arbeta med fordon.

Vad måste man kunna?

Man måste absolut vara bra på bilar för att kunna vara mekaniker. Man måste inte kunna allt, och mycket går det att lära sig efterhand. Om kunderna märker att man inte kan det man utger sig för kommer de snart att gå någon annan stans när det är läge att lämna in bilen. Visar det sig att man gör flera reparationer fel, och kunderna gång på gång blir missnöjda kommer man snart få stänga sin verksamhet.

Skaffa egen verkstad

Om man verkligen vill satsa på att arbeta som bilmekaniker kan det vara läge att också skaffa en egen verkstad. En lift är alltid bra eftersom det kan vara jobbigt och osäkert att krypa under en bil som står uppallad på domkrafter. Känner man sig lite osäker kan alternativet vara att hyra in sig på en plats i en befintlig verkstad, eller att kanske titta efter anställningar först innan man startar eget.

Om författaren

155cm.se