Bli av med körkortet

Av155cm.se

Bli av med körkortet

Att ta sitt körkort är en stor sak som brukar firas rejält. Men det gäller att vara rädd om körkortet. Det är faktiskt lättare än vad man kan tro att bli av med det.

Att bli av med sitt körkort

Att bli av med sitt körkort är jobbigt. Det kan både kännas pinsamt och vara jobbigt. Man kan inte åka och handla, hämta barnen eller åka till eller från jobbet som vanligt. Kanske kan man inte ens fortsätta arbeta.

Hur kan man förlora körkortet?

Man kan bli av med körkortet av flera anledningar. Ibland har åldern tagit ut sin rätt så man inte längre ser så bra som krävs för att man ska kunna köra säkert. Man kan också bli stoppad av

Polisen och om det visar sig att man är onykter eller om kört väldigt illa kan körkortet återkallas med en gång. Även olika sjukdomar kan göra att man inte längre får köra bil.

Få tillbaka sitt körkort

Om man på grund av bestående synskador, förlorat körkortet får man i regel inte tillbaka det. Drabbas man av en sjukdom kan körkortet återlämnas när man har en fungerande behandling. Vid ringa rattfylleri får man tillbaka körkortet efter tidigast ett år, och vid grovt rattfylleri måste man ta om hela körkortet efter tidigast två år.

Om författaren

155cm.se