Röka e-cigaretter i bilen – är det farligt?

Avhannah

Röka e-cigaretter i bilen – är det farligt?

Alla vet att cigaretter inte är bra för hälsan, men det hindrar inte vissa från att röka ändå. Även om det var vanligare under 80- och 90-talet är det dessutom fortfarande många som röker inomhus, såväl som i bilen.

Att röka i bilen är något du bör undvika av flera orsaker. Till att börja med blir cigarettröken mer koncentrerad och det gäller även för de gifter som finns i den. Dessutom kommer din bil att börja lukta gammal rök, något som kan påverka värdet vid en eventuell försäljning. Hur är det då med ecigg?

Ingen dålig lukt med e-cigaretter

Med en praktisk ecigg kan du röka utan lukt och på så sätt minska risken för att du förstör inredningen i din bil. E-cigaretterna drivs med hjälp av ett batteri och en vätska som kan köpas både med och utan nikotin. Att välja bort vanliga cigaretter och satsa på ecigg när du åker eller kör bil kommer med ett flertal fördelar och här listar vi några.

Fördelar med ecigg – är det farligt?

E-cigaretter har ingen glöd och ingen eld behövs för att tända dem. Därför behöver du aldrig oroa dig för att tappa aska i bilen som bränner hål på säten eller på instrumentbrädan. Det är dock inte den enda fördelen:

  • Drivs med hjälp av ett laddningsbart batteri.
  • Kan inte orsaka brand eller glöd.
  • Ger inte ifrån sig någon obehaglig doft.
  • Finns i många olika smaker.
  • Finns både med och utan nikotin.
  • Kan vara ett hälsosammare alternativ och bra val för dig som försöker sluta röka.

Om författaren

hannah administrator