Fördelar med att köpa begagnade bilar och fordon

Avhannah

Fördelar med att köpa begagnade bilar och fordon

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil eller fordon. En av de mest uppenbara fördelarna är att du kommer att spara mycket pengar och på så vis få pengar över till annat. Du får även möjlighet att välja mellan många fler bilar eftersom du inte blir lika begränsad av kostnaden.

Använd auktionssajten Blinto.se

Ännu en god nyhet är att det är lättare än någonsin att köpa en begagnad bil tack vare internet. Blinto.se är Sveriges snabbast växande auktionssajt som erbjuder både säljare och köpare möjligheten att mötas. Denna nätauktionstjänst är verksam över hela landet och håller en mycket hög säkerhetsnivå med hjälp av BankID som säkerställer användares identitet. Vidare beskrivs, kontrolleras och fotograferas bilarna av Blintos professionella mäklare på plats hos säljaren. På så sätt kan du känna dig trygg genom hela processen att köpet blir korrekt. För att veta mer klickar du bara in på Blinto.se och läser mer om vilka Blinto är.

Själva webbplatsen är användarvänlig och lättnavigerad, genom att klicka på funktionen ”Hela Sverige” får du fram en lista på alla län och kan välja det län du bor i. Då kommer alla auktioner på fordon, maskiner och verktyg fram för det län du valt. För att avgränsa sökningen ytterligare kan du klicka på ”Alla kategorier” och välja den kategori du letar efter.

Topp 3 fördelar med att köpa begagnat

Nu när du vet var du kan köpa ditt nästa begagnade fordon kanske du fortfarande funderar på om det är värt det? I så fall kommer följande tre fördelar att övertyga dig:

1. Minskar värdeminskningen – Till skillnad mot ett nyköpt fordon kommer värdeminskningen vara mycket mindre med ett begagnat fordon. Faktum är att ett nytt fordon kan minska med upp till 25 procent redan efter den första körturen! Sedan kommer den att fortsätta minska med ytterligare 10 procent under det första året. När du köper ett begagnat fordon behöver du inte oroa dig alls lika mycket för denna värdeminskning eftersom den redan genomgått sin största värdeminskning.

2. Ger mer valuta för pengarna – Bara för att ett nytt fordon snabbt minskar i värde betyder inte att det är mindre effektivt. Ett begagnat fordon kan i princip fungera lika bra som ett nytillverkat men till en mycket lägre kostnad. Detta är en stor fördel då det kan passa din budget bättre.

3. Är bättre för miljön – En stor andel av koldioxiden som produceras under ett fordons livscykel sker under själva tillverkningen, så genom att köpa ett begagnat fordon bidrar du till att minska koldioxidutsläppen i miljön.

Om författaren

hannah administrator